Find gode tilbud

Vælg det rigtige
Spar penge

FIND GASTRONOMISKE OPLEVELSER!

Er du træt af kedelig hverdagsmad? I weekenden er der tid til at prøve smagsløgene af! Bestil en gastronomisk oplevelse og tag på en smagsrejse du sent vil glemme.

Gastronomi

Ønsker du at forkæle dig selv og én, der står dig nært med en madoplevelse i særklasse? I en sådan sammenhæng har du mange muligheder i Danmark. Der findes flere restauranter på dansk jord, der har opnået stor anerkendelse på internationalt plan. Hvad end du er stor tilhænger af molekylær gastronomi eller du i stedet foretrækker en lækker, rosastegt bøf, så har du et utal af muligheder for at finde en restaurant, der går i spænd med dine præferencer.

Det betyder også, at du i Danmark kan spise mad, der er kreeret af nogle af de bedste kokke hele verden over. Hvis turen går til f.eks. København eller Århus, så har du faktisk mulighed for at vælge mellem intet mindre end 18 forskellige restauranter, der kan bryste sig af, at være blevet tildelt en eftertragtet Michelin-stjerne. Derfor skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at du har rig mulighed for at spise godt – og mere til – i Danmark.

Dansk gastronomi er særligt kendt for det nye nordiske køkken

Gastronomi i Danmark er i særdeleshed for kendt for det berømte nye nordiske køkken. Det er ikke blot en modedille, men derimod en trend, der har bidt sig fast – og samtidig også har dannet fundamentet for en række af de mest velkendte og velrenommerede restauranter på dansk jord, hvilket blandt andet inkluderer verdenskendte Noma, der må siges at være det mest oplagte eksempel på dette køkken.

Det er et anerkendt køkken, der bygger på en række gamle nordiske traditioner og glemte ingredienser. Det er en trend, der har været med til at tilføre helt nye dimensioner til dansk mad og gastronomi. Det bør understreges, at mange af de danske restauranter, der byder på gourmetoplevelser er baseret på dette køkken og bruger det som inspiration til at udforme deres opskrift.

Dette er en trend, der i høj grad er opstået som følge af, at en ny generation af dygtige kokke har indtaget de danske restaurantkøkkener. De har blandt andet kastet blikket tilbage på de nordiske rødder, mens de har ladet både klassiske retter og glemte ingredienser danne fundamentet for en helt ny madart, der kaldes for det nye nordiske køkken. Det handler om, at udvikle nye måder at anvende de gammelkendte råvarer på.

Find etnisk mad fra alle dele af verden

Der findes mange restauranter i Danmark, der varierer på baggrund af mange aspekter – og det inkluderer selvfølgelig også det etniske køkken, der danner fundamentet for menukortet. Det betyder naturligvis også, at du finder mange andre køkkener end blot det nye nordiske køkken, hvis du er på udkig efter en unik, gastronomisk oplevelse. Det er dog særligt i de større byer, at du for alvor får mulighed for at eksperimentere.

Hvis du f.eks. er stærkt inspireret af italiensk gastronomi, så kan du glædes ved, at det er muligt at finde et utal af italienske restauranter på dansk jord. Generelt set byder det danske marked på noget for enhver smag, hvad end du foretrækker klassiske, danske rette eller du derimod er særligt fascineret af forskellige former for orientalske retter, der oprindeligt stammer fra f.eks. det thailandske eller derimod det japanske køkken.

Ovenstående er også ensbetydende med, at du har rig mulighed for at prøve nye spændende køkkener, du ikke hidtil har stiftet bekendtskab med. Det er altid spændende at prøve kræfter med nye madretter, hvilket gør sig gældende hvad end, du er særdeles madinteresseret eller du derimod blot nyder at gå ud og spise god mad i ny og næ – og det anbefales på kraftigste vis, at du både eksperimenterer og prøver nye restauranter gang på gang.

Livet er for kort til kedelig mad

Der skal ikke være nogen tvivl om, at livet er for kort til kedelig mad. Derfor er det bestemt også pengene værd, at du vælger at forkæle dig selv – og måske også én, der står dig nært – med en lækker middag. Som der tidligere er givet udtryk for, så findes der mange gode og unikke restauranter i Danmark. Derfor kan du med garanti også finde én eller flere restauranter i nærheden af dig, der virker appellerende.

I denne forbindelse bør det understreges, at du skal fokusere på at flytte dine grænser. Du skal være eksperimenterende og være villig til at prøve nyt. Du skal derfor ikke besøge den samme restaurant gang på gang, men derimod fokusere på at stifte nye madmæssige bekendtskaber – også selvom det f.eks. kræver, at du starter bilen og tager en lille køretur.

 

© 2017 Weeknd.dk - Alle Rettigheder Forbeholdes.